• home
 • video
 • pas verschenen

  In Beeld: San Marino viert eerste uitgoal in 14 jaar alsof het wereldkampioen is

  De spelers van San Marino zijn door het dolle heen na de goal.

  San Marino is op een zucht van een "stunt" gestrand in de EK-kwalificatiematch tegen Litouwen. Dankzij het allereerste uitdoelpunt in 14 jaar kon de dwergstaat zijn puntenrecord in een kwalificatiecampagne verdubbelen en dat moest gevierd worden. Helaas verknalden de Litouwers het feestje nog in de laatste minuut van de match. Bekijk de beelden en foto's.

  San Marino behaalde nooit meer dan een punt tijdens een kwalificatiecampagne voor een EK of WK. Dankzij een 0-0-gelijkspel tegen Estland had San Marino dat punt voor gisterenavond al te pakken in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016.

  Dat San Marino nooit verder kwam dan een punt is makkelijk te verklaren. De dwergstaat scoort nogal moeilijk. In de afgelopen 34 wedstrijden werd de weg naar het net nooit gevonden. Tot gisterenavond tegen Litouwen. Bij een 1-0-achterstand schoot Matteo Vitaioli een vrije trap binnen. San Marino vierde het doelpunt alsof ze juist het WK hadden gewonnen. 

  Helaas voor San Marino zat het venijn nog in de staart. In de allerlaatste minuut van de extra tijd maakte Lukas Spalvis de 2-1 voor Litouwen.