• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Yannick Ferrera verlaat STVV voor Standard

  Yannick Ferrera gaat aan de slag bij Standard.

  Standard heeft een opvolger voor Slavoljub Muslin te pakken. Standard kaapt Yannick Ferrera weg bij STVV, de 34-jarige coach tekende voor 2 seizoenen op Sclessin. "De keuze voor Ferrera was een unanieme beslissing van het Standard-bestuur", luidt het.

  Yannick Ferrera was al een tijdje in beeld bij Standard. De Luikse ploeg was gecharmeerd door hoe hij STVV liet voetballen. Hij was vorig jaar kampioen geworden met STVV in tweede en loodste de club naar een prima seizoensbegin met 10 punten uit 6 matchen.

  Maandag tekende hij in Luik een contract tot juni 2017. "Na een gesprek met Ferrera over zijn manier van werken en zijn visie was het voor ons vrij duidelijk. Ik denk dat hij de ideale persoon is om de toekomst in te gaan", zegt Bob Claes, algemeen manager van Standard, aan Sporza.

  "Dat Ferrera nog jong is, speelt niet echt een rol. Hij is zeer ambitieus en heeft al iets bewezen. Zo iemand moet je ook de kans geven om zich te bewijzen op een hoger niveau. We hebben er vertrouwen in dat hij er klaar voor is om de taak op zich te nemen."

  "We hadden een lijstje waarop een aantal kandidaten stonden, maar we wilden geen verkeerde keuze maken. De aanstelling van Yannick Ferrera was een unanieme beslissing van het bestuur, iedereen kon er zich in vinden."

  STVV: "Willen dinsdag al onze nieuwe trainer voorstellen"

  Bij STVV nemen ze met pijn in het hart afscheid van Yannick Ferrera. "Yannick is een ambitieuze coach, dus we wisten dat deze dag ooit zou komen. We hebben nog geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen, maar hij was zo vastberaden dat we hem deze kans niet wilden ontnemen", zegt manager Philippe Bormans aan Sporza.

  "Samen met Yannick hebben we twee fantastische jaren beleefd en daar zijn we hem heel dankbaar voor. Het is een positief verhaal geweest. Zijn opvolger? We hebben ons huiswerk gemaakt. Dat willen we nu zo snel mogelijk uitvoeren. Dinsdag al willen we onze nieuwe trainer voorstellen."