• home
 • video
 • pas verschenen

  MPCC legt Astana definitieve schorsing op

  Lars Boom negeerde de beslissing van de MPCC.

  De MPCC, de vereniging van profteams voor een geloofwaardige wielersport, heeft Astana definitief geschorst. De MPCC had Lars Boom verboden om te starten in de Tour omdat hij te lage cortisolwaarden liet optekenen, maar de Kazakse wielerformatie legde die beslissing naast zich neer.

  Volgens de regels van de MPCC mag een renner met te lage cortisolwaarden niet deelnemen aan wedstrijden, want dat kan immers wijzen op cortisonegebruik. Maar Astana negeerde de beslissing van de MPCC en Lars Boom verscheen aan de start van de Ronde van Frankrijk.

  De MPCC legde Astana een voorlopige schorsing op, maar heeft die strafmaat nu omgezet in een definitieve uitsluiting. Dmitri Fofonov, ploegleider bij Astana, kreeg de kans om de MPCC op andere gedachten te brengen, maar slaagde daar niet in.

  "Cortisone werd lange tijd misbruikt in de wielersport om de prestaties te verbeteren. Bovendien kunnen lage cortisolwaarden gevaarlijk zijn voor de gezondheid van een renner, wanneer die in competitie blootgesteld wordt aan grote inspanningen", rechtvaardigt de MPCC haar besluit.