• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "We proberen goed, maar volwassen te voetballen"

  Alderweireld: "We zijn volwassener geworden."

  Toby Alderweireld vond de 3-1-zege tegen Bosnië-Herzegovina een hoopgevende prestatie. "We zijn volwassener geworden en grijpen de kansen die we krijgen. We gaan niet meer als gekken naar een doelpunt zoeken."

  Toby Alderweireld mocht zich tegen Bosnië negentig minuten uit de naad werken in de Belgische achterhoede. Het openingsdoelpunt van Dzeko was een minpunt, maar de Rode Duivel zag toch vooral positieve punten in het spel van de Belgen.

  "Het was gewoon een heel slimme loopactie van Dzeko. Maar het belangrijkste is dat we onze rug gerecht hebben om die 1-1 te scoren en uiteindelijk te winnen", onthoudt Alderweireld van de wedstrijd tegen Bosnië.

  "We kennen onze kwaliteiten. We zijn volwassener geworden en we grijpen de kansen die we krijgen. We gaan niet als gekken op zoek naar een doelpunt. Dat was gisteren wel uitstekend, denk ik."

  "Veel hebben we ook niet weggegeven. Thibaut heeft wel nog een uitstekende redding in huis in de tweede helft, maar voor de rest zijn we heel stabiel. Nu moeten we gewoon gebruikmaken van onze klasse."

  "Tegen de verdedigende ploegen moeten we geduld hebben en niet in de val lopen op de counter. Soms heb je dan gewoon een klasseflits nodig van Kevin of Eden om het verschil te maken. Misschien willen mensen meer aanvallend voetbal zien, maar het resultaat is voor ons heilig. We proberen goed voetbal te brengen, maar wel op een volwassen manier."