• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern biedt helpende hand aan vluchtelingen

  Ook in de Duitse stadions toonden de fans hun solidariteit.

  Steeds meer vluchtelingen komen via München in Duitsland terecht. Bayern gaat trainingskampen organiseren en zal de migranten bijstaan met geld, voedsel en taallessen. "Het is onze verantwoordelijkheid om hen te begeleiden bij hun komst naar Duitsland", vertelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

  Duitsland verwacht dit jaar zo'n 800.000 asielzoekers en één van de belangrijkste toegangspoorten tot het land is München. Duizenden vluchtelingen uit Syrië, Irak of Afghanistan zijn via Hongarije en Oostenrijk al aangekomen in de stad, maar verblijven er soms in erbarmelijke omstandigheden.

  Een golf van solidariteit ging afgelopen weekend al door de stadions in de Bundesliga. Bijna overal in de tribunes waren spandoeken te lezen met daarop "Welkom in Duitsland" of 'Vluchtelingen welkom".

  Bayern gaat nog een stapje verder en zal in samenwerking met de stad München een project op poten zetten om de vluchtelingen een helpende hand te bieden.

  De Duitse voetbalgrootmacht zal voetbalkampen aanbieden voor kinderen en zal ook maaltijden en Duitse taallessen voorzien. In de volgende thuiswedstrijd tegen Augsburg op 12 september zullen de spelers van Bayern ook opkomen met enkele kinderen aan hun zijde.

  Burgemeester Reiter: "Blij dat Bayern standpunt inneemt"

  Ten slotte zal de 'Rekordmeister' ook een benefietwedstrijd spelen die 1 miljoen euro moet opleveren. De opbrengst gaat integraal naar de migranten in de stad.

  "Het is onze sociale verantwoordelijkheid om mannen, vrouwen en kinderen die hun land ontvlucht zijn te helpen", verklaarde Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

  "We moeten hen ondersteunen en begeleiden om hen een plaats te geven in onze samenleving."

  Ook de burgemeester van München, Dieter Reiter, is tevreden met de betrokkenheid van Bayern: "De club neemt een duidelijk standpunt in en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Het is daarom ook dat de stad graag zijn steun verleent aan het project."