• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen in Merci Merckx: "Zou heel mooi zijn als het in Roubaix eindigt"

  Tom Boonen in zijn persoonlijke douche in Roubaix.

  Gisteren heeft u op Eén naar de eerste aflevering van Merci Merckx kunnen kijken. Tom Boonen droomt weg op de piste van Parijs-Roubaix, Paul Van Himst zet de voetbalkwaliteiten van Eddy Merckx in de verf en een Italiaanse priester/wielerliefhebber belt zijn goede vriend Francesco Moser.

  Tom Boonen: "Een magische bocht"

  Eddy Merckx heeft in zijn carrière drie keer Parijs-Roubaix gewonnen (1968, 1970 en 1973), Tom Boonen vier keer (2005, 2008, 2009, 2012). Samen met Eddy Planckaert staat hij Karl Vannieuwkerke op te wachten aan de poort van de wielerpiste in Roubaix en vertelt hij over die laatste bocht.

  Boonen: "Mooi als het in Roubaix kan eindigen"

  Tom Boonen zou maar wat graag een vijfde kassei veroveren in Roubaix. "Dat houdt me wel bezig. Daar wil ik absoluut nog eens 100 procent voor gaan", geeft de 34-jarige toprenner toe op de legendarische piste. "Voor mij is het allemaal begonnen in Roubaix. Het zou heel mooi zijn als het hier kan eindigen."

  Tom Boonen in zijn persoonlijke douche

  Na een tocht door de hel van het noorden spoelen de renners het stof of de modder van hun lijf in de douches van Roubaix. Daar hangen ook de naamplaatjes van de winnaars.

  Van Himst: "Merckx trapte heel goed met buitenkant voet"

  Oud-Rode Duivel Paul Van Himst vertelt in Merci Merckx over de voetbalkwaliteiten van zijn goede vriend Eddy. "Hij beschikte over een hele goeie conditie, trapte heel goed met buitenkant voet en deed dat ook redelijk hard", weet hij.

  In onderste beelden brengt Merckx na enkele dribbels collega-wielrenner Herman Vanspringel in stelling.

  Moser aan de lijn

  In Rocourt ontmoet Karkl Vannieuwkerke de Italiaan Claudio Pellegrini. De priester-arbeider is fan van Eddy Merckx en een goede vriend van oud-renner Francesco Moser. En dan haalt de sympathieke man zijn telefoon boven om Moser te bellen.

  Kijk elke dinsdag naar Merci Merckx, om 20.40u op Eén