• home
 • video
 • pas verschenen

  Scifo: "Mag veeleisend zijn met deze groep"

  Scifo stond een eerste keer op het trainingsveld al coach van de jonge Duivels.

  Enzo Scifo heeft zijn eerste training als bondscoach van de nationale beloften achter de rug. De ex-Rode Duivel was aangenaam verrast na het eerste contact met zijn spelersgroep. "Ik ben heel blij dat we na alle discussies eindelijk een eerste keer hebben kunnen trainen."

  Enzo Scifo werd vorige maand niet zonder slag of stoot voorgesteld als nieuwe bondscoach van de beloften. Vooral zijn gebrekkige kennis van het Nederlands vormde een struikelblok voor heel wat leden van de Belgische voetbalbond.

  Scifo stond vandaag een eerste keer op het oefenveld als trainer en dat beviel hem wel. "Het eerste contact met een groep is altijd speciaal. Maar ik had geen stress. Mijn missie is duidelijk en als alles duidelijk is, dan zijn er ook geen problemen."

  "Ik ben heel blij dat we na alle discussies eindelijk een eerste keer hebben kunnen trainen. Ik was aangenaam verrast door de reactie van de spelers. Jongens als Praet, Tielemans en Bakkali waren heel blij met hun selectie en zijn heel gemotiveerd."

  "De samenstelling van de selectie gebeurt in samenspraak met hoofdcoach Marc Wilmots. Mijn selectie wordt gemaakt in functie van zijn selectie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat mijn spelers klaar zijn, zodra Marc ze nodig heeft."

  Vrijdag nemen de jonge Duivels het in groep 1 van de EK-voorronde op tegen Letland. "Ik heb mijn ploeg nog niet in mijn hoofd, maar ik wil vooral een gemotiveerd team zien. Met deze groep mag ik veeleisend zijn."

  Praet: "Blij dat transferperiode erop zit"

  Ook voor Dennis Praet was het vanmiddag de eerste training met het oog op de interland in en tegen Letland. "Er zit heel veel potentieel in deze groep. Als je Charly Musonda ziet spelen bijvoorbeeld, dat is een enorm talent. We gaan er het beste van proberen te maken. Het eerste contact met Enzo Scifo verliep alvast heel goed. De Rode Duivels? Daar denk ik voorlopig niet aan."

  Nu de zomertransferperiode erop zit, is het ook duidelijk dat Dennis Praet bij Anderlecht blijft. "Ik ben blij dat de transferperiode erop zit. Bij een goed bod, was ik misschien vertrokken, maar ik ben ook blij te mogen blijven bij Anderlecht. We hebben een goed team en gaan voluit voor de titel. Ik hoop dat ik snel mijn vorm van voor de Gouden Schoen kan terugvinden."