• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Hermans is maanden out met gebroken ruggenwervels

  Ben Hermans is enkele maanden buiten strijd.

  Het seizoen van Ben Hermans zit erop. De renner van BMC heeft twee gebroken ruggenwervels overgehouden aan zijn valpartij in de GP Plouay. "Het mag nu wel eens ophouden", zucht ploegleider Valerio Piva, na de zoveelste blessure bij BMC.

  Ben Hermans kwam zondag zwaar ten val in de GP Plouay. Hij keerde per vliegtuig nog terug naar België, waarna in het ziekenhuis van Hasselt werd vastgesteld dat Hermans twee gebroken ruggenwervels heeft.

  "Een hard verdict", zegt ploegleider Valerio Piva. "Zijn seizoen is voorbij en hij zal lange tijd niet kunnen fietsen. Twee, drie of vier maanden, dat is nog niet duidelijk. Dit is heel jammer voor hem, want hij was goed op dreef en nu moet hij opnieuw vechten om terug te keren."

  "We zijn nog niet van pech gespaard dit jaar. Taylor Phinney stond bijna anderhalf jaar aan de kant na een valpartij. Peter Stetina liep meerdere breuken op na een val in de Ronde van het Baskenland en Stefan Küng viel uit in de Giro met een gebroken ruggenwervel. Het mag nu eens ophouden", zucht Piva.