• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drievoudig wereldkampioen surfen komt ongeschonden uit gevecht met haai

  De haai dook plots op achter Mick Fanning.

  Drievoudig wereldkampioen surfen Mick Fanning heeft de schrik van zijn leven beleefd tijdens een surfwedstrijd in Zuid-Afrika. De Australiër werd aangevallen door een haai, maar kwam gelukkig ongeschonden uit de strijd.

  De haai raakte verstrikt in het touw waarmee de surfplank aan het been van de surfers vasthangt. "Ik ben onmiddellijk weggesprongen", zegt Fanning. "De haai bleef mijn bord aanvallen en ik was aan het trappen en schreeuwen. Ik zag alleen de vin, geen tanden. Ik heb op zijn rug gestampt."

  De aanval was live te zijn op televisie, tijdens een manche van de World Tour surfen. "Dit zagen we nog nooit. Het was echt angstaanjagend," luidde het bij de tv-commentatoren. "Het was een geweldige opluchting toen bleek dat hij oké was."