• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Huilende renner moet toch de handdoek in de ring gooien

  Na de elfde etappe barstte Zak Dempster in tranen uit.

  Woensdag werd hij nog opgevist door een barmhartige Tourjury, maar een dag later is de Australische renner Zak Dempster zelf afgestapt. Het slotakkoord van drie dagen Pyreneeën was er te veel aan voor de renner van het Duitse team Bora-Argon 18. Dempster sukkelt met een infectie aan zijn bilnaad.

  Na twee uur koersen onder een loden zon vond Zak Dempster (27) het welletjes. De Australiër gaf zijn rugnummer af in de twaalfde rit.

  Gisteren was Dempster 29 seconden buiten tijd aangekomen in de elfde etappe met de Tourmalet. Helemaal leeg. De renner barstte in tranen uit.

  "Ik zal geen date meer vinden"

  Werd Zak Dempster opgehouden door de bergkoeien? Op Twitter liet hij weten dat hij met een ander probleempje sukkelt. Een infectie aan zijn bilnaad, zo blijkt nu. En dat hij wellicht nooit meer een date zal vinden na zijn huilbui op televisie.