• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sergeant: "Gallopin hoopte altijd stiekem al op klassement"

  Tony Gallopin is de beste Fransman in de stand op plaats 7.

  Na de eerste bergrit is Tony Gallopin de beste Fransman in de stand op de zevende plaats. Teammanager Marc Sergeant van Lotto-Soudal wil geen extra druk leggen: "Maar het zou gek zijn om het gewoon te laten schieten. We zien wel hoe ver het draagt." Gallopin verwacht zelf niet in de top tien te staan in Parijs: "Ik krijg wel eens een slechte dag."

  Gallopin ging gisteren lang mee met Froome en co. op de slotklim buiten categorie en eindigde negende. Daarmee is hij zevende op 4'33" van gele trui Froome.

  Maakt hem dat een klassemensman? "Hij heeft er altijd een beetje stiekem op gehoopt", zegt Sergeant. "Net als zijn familie, zijn nonkel en zijn vader (ex-renners, red). Hij is ook een Fransman in de Ronde van Frankrijk. Dat is toch iets speciaals."

  "Hij heeft vorig jaar het geel gedragen. En nu is hij supergoed. Hij weegt ook het lichtste dat hij ooit gewogen heeft. Het zou gek zijn om te zeggen dat we het laten schieten."

  "We zien wel hoe ver het draagt. Hij zei me gisteren na de rit dat hij me geen garanties kon geven dat hij elke dag zo zou kunnen rijden. We zien wel waar het stopt, zei ik hem. Dan kun je nog aan de ritzege denken. Want hij is gewoon goed."

  Maakt Gallopin de Franse hoop waar? "Dat zal van hem afhangen en van hoe hij de zware ritten verteert."

  Gallopin: "Top 10 in Parijs zou me verbazen"

  Gallopin zelf houdt ook de druk af: "Ik ben het niet gewoon om de grote cols te beklimmen met de beste klimmers ter wereld. Gisteren was een fijne verrassing, ik wou mezelf eens testen."

  "Voor vandaag had ik mijn zinnen gezet op een ontsnapping, maar nu ik zevende sta in het klassement moet ik het geweer van schouder veranderen. Ik zal niet dezelfde vrijheid krijgen. Ik heb wat plannen voor de volgende dagen, maar bekijk het dag per dag."

  "Het zou me wel verbazen als ik de top 10 haal in Parijs. Ik ben niet ervaren genoeg en op een dag zal ik wel eens kraken."