• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Perbet: "Waarom geen terugkeer naar België?"

  Perbet bikkelt met Obradovic in de oefenmatch tegen Anderlecht.

  Jérémy Perbet speelde afgelopen weekend met zijn Turkse club gelijk tegen Anderlecht en scoorde zelfs tegen Club Brugge. "Ik volg de Belgische competitie op de voet", zegt de ex-speler van onder andere Bergen en Lokeren.

  Jérémy Perbet verliet in 2013 België en ging voetballen in Spanje bij Villarreal. De Fransman deed het er niet onaardig, maar een jaar later verkaste hij naar Istanbul.

  Afgelopen weekend liet Perbet zich nog eens zien op onze velden. De aanvaller scoorde vrijdagavond in het 1-1-gelijkspel tegen Club Brugge en zondag bleef het 0-0 tussen Anderlecht en Basaksehir.

  "Het is altijd een plezier om tegen een Belgische ploeg te spelen, want ik volg de competitie nog elke week op de voet", zegt Perbet aan Sudpresse. "Ik sta zeker niet weigerachtig tegenover een terugkeer naar België, maar dan wel bij een ambitieuze ploeg."

  "Basaksehir heeft ook ambitie, want de club haalde onlangs nog middenvelder Emre. We eindigden vorig seizoen als vierde, wat een kleine stunt was. We mogen nu ook meespelen in de kwalificaties voor de Europa League, voor het eerst in de geschiedenis van de club."

  Toch is Perbet niet helemaal tevreden bij zijn ploeg. "Het is niet dat ik geen vertrouwen krijg van de coach of dat ik me niet ontwikkel, maar we spelen erg defensief en ik krijg dus weinig ballen in het penaltygebied. Dat zorgt soms voor frustraties. Vorig seizoen scoorde ik twee keer in 25 matchen, duidelijk minder dan ik gewoon ben."