• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "Ik heb de auto al beloofd aan mijn vrouw"

  Serge Pauwels: "We kunnen nu al tevreden zijn."

  Serge Pauwels is een van de Belgen die zich al liet opmerken in deze Tour. Hij reed mee in de vlucht van de dag op weg naar Hoei en hield daar een auto aan over. "Het is het plan om een van de komende dagen weer mee te gaan in de lange vlucht", zegt Pauwels.

  Serge Pauwels is bezig aan zijn tweede Tour en blikt tevreden terug op de eerste week. "Over mezelf heb ik een goed gevoel en met Teklehaimanot hebben we de bolletjestrui in de ploeg. We kunnen nu al heel tevreden zijn", zegt de enige Belg bij MTN.

  "Voor ons als ploeg wordt de tweede en derde week interessanter om ons uit te leven. Ik zie in de komende ritten meer kansen, zeker ook voor mezelf."

  "Het is het plan om mee te gaan in een lange ontsnapping de komende dagen. Maar als ik me echt goed voel, dan sluit ik niet uit dat ik eens probeer aan te klampen bij de favorieten. Dat zal afhangen van de vorm van de dag."

  Pauwels is blij met de rustdag. "Je voelt je benen wel natuurlijk, maar ik ben nog fris. Ik wil vandaag toch wat in het ritme blijven en zit minstens twee uur op de fiets. Voor de rest wordt het rusten."

  "Ik heb de auto al beloofd aan mijn vrouw"

  Pauwels houdt wel al een prijs over aan de eerste week. In de etappe naar Hoei won hij in Heist-op-den-Berg een auto. "Ik heb de sleutels al gekregen. Het is de bedoeling dat ik die auto afhaal op het natourcriterium."

  "Ik moet wel nog een en ander regelen met de ploegmaats. Volgens een ongeschreven wet moet je het prijzengeld verdelen, maar met een auto is dat wat moeilijker natuurlijk", lacht Pauwels.

  "Ik heb de auto al beloofd aan mijn vrouw, dus op die belofte kan ik al niet meer terugkomen. Wellicht zal ik de waarde van de auto verdelen met mijn ploegmaats."

  Pauwels kreeg vandaag geen bezoek, maar op de tweede rustdag komt zijn zwangere vrouw op bezoek. "Alles verloopt goed. Maar ik moet zorgen dat de emoties niet te hoog oplopen en de baby niet vroeger komt dan verwacht.