• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-jury controleert alle fietsen van Team Sky

  Alle fietsen die Team Sky vandaag gebruikte werden gecontroleerd op een motortje.

  Na de ploegentijdrit in Plumelec zijn alle tijdritfietsen van Team Sky onderworpen aan een technische controle. De controle was niet aangekondigd en kadert binnen de strijd tegen "mechanische doping".

  Net zoals in de Ronde van Italië en enkele andere wedstrijden het voorbije jaar worden ook in de Tour de fietsen van de verschillende ploegen gecontroleerd op mechanische doping.

  Eerder werden de fietsen van Jean-Christophe Peraud, Michael Rogers, Adriano Malori, Marcel Sieberg en Mark Cavendish gecontroleerd na de tweede etappe in Zeeland. Vandaag was het de beurt aan de fietsen van Team Sky. Voor zover bekend werd bij geen enkel team al iets verdachts gevonden.