• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Onze Tour is nu al geslaagd"

  Patrick Lefevere: "We kunnen nu volop vieren."

  Etixx-Quick Step is met drie ritzeges en drie dagen de gele trui dé ploeg van de eerste week in de Tour de France. Patrick Lefevere is gelukkig. "Nu kunnen we volop vieren. Alles dat nu nog volgt, is bonus", zegt de manager van de Belgische ploeg.

  De zege van Mark Cavendish volgde op zeges van Zdenek Stybar en Tony Martin. "Onze Tour is nu al geslaagd. Drie zeges in één week, dat is ongelooflijk. We kunnen nu volop vieren, alles dat nu nog volgt is bonus."

  Cavendish kreeg de voorbije week veel kritiek. "Hij werd door heel wat mensen al afgeschreven, maar we zijn als ploeg altijd in hem blijven geloven. Ik maak pas de balans op in Parijs."

  "Ik ben hem altijd blijven steunen en daarvoor is hij mij donderdag komen bedanken. Dat waardeert hij enorm. Hij baalde er heel erg van dat hij een fout had gemaakt in Neeltje Jans en dat hij woensdag niet had gewonnen."

  Maar Martin en Stybar maakten die fouten van Cavendish goed. "Natuurlijk deelde hij in de vreugde van de ploeg, maar dat hij zelf nog niet had gewonnen, stak. Hij wilde zich echt tonen en hij heeft geantwoord met de pedalen."

  "Ik ben blij voor hem. Hij was enorm emotioneel toen Tony de gele trui pakte en was ook enorm aangedaan toen Tony donderdag afscheid moest nemen van de ploeg. De druk die nu van zijn schouders valt, moet enorm zijn."