• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Peter Sagan, de hedendaagse Poulidor in de Tour

  Sagan zag deze Tour al twee keer Greipel als eerste over de streep komen.

  Sinds zijn ritoverwinning van 2013 in Albi lijkt Peter Sagan het winnen in de Tour de France helemaal verleerd. De Slovaak stapelt de ereplaatsen op, maar een overwinning zou zonder twijfel ook nog eens deugd doen. Zijn tweede plaatsen op een rijtje (in video).

  Greg Van Avermaet staat bij ons al jarenlang te boek als "Mister Regelmaat" in het peloton. De BMC-renner is er vooraan altijd bij, ook in deze Tour, maar wint niet genoeg naar zijn eigen smaak.

  Toch doet er iemand nog "beter". Met andere woorden, zelfs in de rangschikking van het aantal ereplaatsen moet Van Avermaet het doen met een ereplaats. Er is namelijk iemand die nog meer grossiert in tweede en derde plaatsen in de Tour.

  Peter Sagan werd gisteren voor de derde keer in een week tweede in deze Tour. Daarmee is de Slovaak niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar eindigde Sagan tussen rit 1 en rit 7 iedere dag in de top 5 en ook in 2013 stond hij zeven keer op het podium, waarvan maar één keer op het hoogste schavotje. Eeuwige tweede Raymond Poulidor lijkt een opvolger te hebben gevonden.

  Al die ereplaatsen zorgen er natuurlijk voor dat de Slovaak een monstervoorsprong neemt in de strijd om het groen, maar Sagan zou ook graag nog eens een ritje winnen. "Natuurlijk had ik liever gewonnen. Maar het had ook slechter gekund: ik had ook vierde of vijfde kunnen worden", zei Sagan gisteren.

  De ploegmaat van Alberto Contador begint de afgelopen jaren steeds meer te lijken op zijn voorbeeld Erik Zabel (foto). De Duitser heeft een recordaantal van zes groene truien in zijn bezit en won 12 ritten, maar pakte het groen telkens toch vooral met ereplaatsen. Zo deed Sagan het vorig jaar in de Tour ook en dit jaar lijkt er opnieuw steeds wel iemand sneller. Zijn vierde groene trui blijft natuurlijk wel gewoon binnen handbereik.

  Herbekijk hier Sagan's zege in Albi:

  En zijn tweede plaatsen sindsdien...

  Overzicht: