• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Moeten op onze hoede blijven voor Canada"

  Daviscup-kapitein Johan Van Herck wil niet van onderschatting weten.

  België bekampt volgende week in de kwartfinales van de Daviscup een onthoofd Canada zonder Raonic (ATP-8) en Pospisil (ATP-56). Daviscup-kapitein Johan Van Herck wil niet van onderschatting weten: "Het is en blijft een heel andere competitie."

  Van Herck beseft dat België kan profiteren van de opgaves van sterspelers Milos Raonic en Vasek Pospisil, maar met de duels tegen Zwitserland in het achterhoofd blijft Van Herck op zijn hoede.

  "Zwitserland speelde in de vorige ronde ook zonder Federer en Wawrinka", vertelt de Daviscup-kapitein aan Sporza. "Iedereen dacht ook dat het een walkover ging worden, maar uiteindelijk hebben we tot de laatste wedstrijd gezweet en gezwoegd."

  "Laat ons het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Het is nu zaak om onze spelers fit te houden, hard te werken op training en de drie punten zo snel mogelijk te pakken."

  Met de frisheid van de Belgische mannen zit het volgens Van Herck wel goed: "Goffin is teruggekeerd uit Londen en begint vrijdag terug te trainen."

  "Ook Steve Darcis is op de goede weg. Hij heeft geen pijn meer aan de pols en is al een aantal weken opnieuw onafgebroken aan het trainen. Bemelmans in op stage getrokken naar Turkije en Kimmer Coppejans heeft ook een toernooi op gravel afgewerkt."

  "We moeten onze sterkste ploeg opstellen"

  "Dat Raonic en Pospisil er niet bij zijn, is op zich een meevaller", gaat Van Herck voort. "Al denk ik dat we ook tegen hun sterkste ploeg een goede kans hadden gemaakt. Nu moeten we vooral waken voor onderschatting."

  "We moeten zo goed mogelijk aan de start komen volgende week vrijdag. De namen van de tegenstanders klinken misschien iets minder bekend in de oren, maar ook Frank Dancevic (ATP-216) en Filip Peliwo (ATP-465) kunnen goed tennissen."

  "Dancevic heeft zich al kunnen kwalificeren voor Roland Garros en kan dus op gravel spelen. Bovendien heeft hij ook al in de top 100 gestaan."

  "We hebben al een paar keer in de situatie gezeten dat spelers minder presteren in het circuit, maar dan Daviscup komen spelen en goede wedstrijden afwerken. De Daviscup is en blijft een heel andere competitie", besluit Van Herck.