• home
 • video
 • pas verschenen

  Crystal Palace haalt Cabaye terug naar Engeland

  Cabaye maakte in Engeland furore bij Newcastle.

  De Franse international Yohan Cabaye keert na een half jaartje PSG opnieuw terug naar de Premier League. Hij tekende voor drie seizoenen op Selhurst Park. Crystal Palace zou zo'n 14 miljoen euro betalen voor de 29-jarige middenvelder.

  "Ik ben heel blij hier te zijn", opent Cabaye. "Ik kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen en doelen te bereiken met mijn nieuw team."

  "Ik wilde echt naar Palace komen omdat hier veel sterke spelers rondlopen. Ze deden het uitstekend vorig seizoen en ik denk dat ze voor komend seizoen op de top acht kunnen mikken", is de Fransman ambitieus.

  Yohan Cabaye is een jeugdproduct van Lille, waar hij samen met onze Rode Duivel Eden Hazard (foto) geschiedenis schreef in 2011. Toen veroverden ze met Lille titel en beker in Frankrijk. Op de landstitel hadden de Noord-Franse fans maar liefst 57 jaar moeten wachten.

  Na de titel verkaste Cabaye naar Engeland om bij Newcastle het mooie weer te gaan maken. Hij groeide er uit tot een sleutelspeler en trok de aandacht van topclub Paris-Saint-Germain.

  De Parijzenaars trokken de 34-voudig international in januari aan en betaalden Newcastle maar liefst 25 miljoen euro. Cabaye tekende er tot 2017, maar verlaat PSG dus nu weer terug. Bij Crystal Palace zal Cabaye opnieuw samenwerken met Alan Pardew. De Brit was bij Newcastle ook zijn coach en die samenwerking verliep heel goed.

  Tweets: