• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegdokter: "Martin heeft open breuk, voortdoen was uitgesloten"

  Tony Martin spreekt op een geïmproviseerde persconferentie in het hotel.

  Etixx-Quick Step heeft vanavond nog extra uitleg gegeven over de opgave van gele trui Tony Martin. Teamdokter Helge Riepenhof nam het woord op een persconferentie. "Het is jammer genoeg een laterale breuk. Zijn linkersleutelbeen is in verschillende stukken gebroken."

  De klap was zwaar. "Een van de stukken kwam zelfs door de huid, er is dus sprake van een open breuk. Daarom is het uitgesloten dat Tony nog start, zelfs als hij dat zelf graag zou gewild hebben."

  "Renners willen altijd koersen, zeker Tony. Dat heeft hij de voorbije jaren meermaals getoond. Maar dit is een medische situatie waarbij voortrijden gewoon onmogelijk is. Hij moet meteen geopereerd worden." 

  Dat gebeurt vannacht al in Hamburg. De Duitser wordt met de auto naar Wevelgem gebracht en vandaar met een vliegtuig naar Duitsland.

  "Hij zit nu al aan de antibiotica, het is een zware blessure waarmee we geen risico's nemen", aldus Riepenhof.

  Martin: "Dokter heeft het laatste woord"

  Ook Martin kwam nog eens terug op zijn val: "Het team had me in een goeie positie gebracht. Iedereen vertraagde en wachtte. Plots raakte ik het achterwiel van de renner voor me. Ik dacht dat ik nog recht kon blijven, maar tikte tegen iemand van Giant en viel met mijn volle gewicht op mijn schouder."

  "Ik voelde meteen dat ik iets gebroken had. Ik hoopte nog dat het verkeerd was en ik nog zou kunnen starten, maar niet dus."

  Martin greep na enkele mislukte pogingen uiteindelijk toch geel na winst in de kasseirit. "Deze Tour was een emotionele rollercoaster, maar nu ben ik echt triest."

  "Stybar won vandaag en de ploeg deed het weer uitstekend, het is vreemd om tegelijkertijd gelukkig en verdrietig te zijn. Ik had de gele trui graag nog een laatste keer getoond, maar mijn Tour zit er helaas op. Het is moeilijk te aanvaard, maar de dokter heeft het laatste woord."