• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Gemengde gevoelens bij Etixx-Quick Step"

  Het was een dag vol gemengde gevoelens voor Etixx-Quick Step.

  Voor Etixx-Quick Step was het een bijzondere dag. Zdenek Stybar vierde de mooiste zege uit zijn carrière, maar gele trui Tony Martin viel in de laatste kilometer. "Opperste vreugde en tristesse zullen dicht bij elkaar liggen."

  "Hoe dicht opperste vreugde en een begrafenisstemming bij elkaar kunnen liggen. In een tijdsspanne van twee minuten valt Martin en jumpt Stybar naar de overwinning. Voor Stybar betekent deze zege heel wat: het is net als een zege in de klassiekers."

  "Maar aan tafel bij Etixx-Quick Step zullen dubbele gevoelens hangen. Uit ervaring weet ik wel dat de renners (de ploegmaten van Martin, red) die tegenslag sneller zullen verwerken dan de kijkers. Renners hebben geen tijd om hun gevoelens lang op te kroppen, want ze moeten vooruitkijken."

  Hieronder ziet u nog eens de overwinning van Stybar en de val van Martin: