• home
 • video
 • pas verschenen

  Bryan Ruiz gaat het nu eens proberen bij Sporting Lissabon

  Bryan Ruiz, hier spelend voor Costa Rica.

  Bryan Ruiz zegt de Engelse tweede klasse vaarwel. De 29-jarige Costa Ricaan zet een punt achter Fulham en verhuist naar de Portugese competitie.

  Bryan Ruiz speelde sinds 2011 voor Fulham. Met de Londense club degradeerde hij in 2014 uit de Premier League. In de terugronde speelde hij op huurbasis voor PSV.

  Nu gaat Ruiz zijn geluk beproeven in de Portugese hoofdstad Lissabon. Bij Sporting ondertekende hij een verbintenis voor drie seizoenen. In zijn contract is een opstapclausule opgenomen van 60 miljoen euro.

  Ruiz streek in 2006 neer in Europa, bij AA Gent. Hoewel hij aanvankelijk door een aanpassingsperiode moest en dus niet veel speelde, was het Gentse publiek meteen dol op hem. In geen tijd groeide Ruiz uit tot een onmisbare figuur in de ploeg, wat hem in 2009 een transfer naar Twente opleverde.