• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik had er meer van verwacht"

  Van Avermaet moest genoegen nemen met een ereplaats.

  Voor Greg Van Avermaet was het weer net niet vandaag. De BMC-renner werd vierde en was achteraf ontgoocheld.

  "Ik had er iets meer van verwacht vandaag. Ik wilde meedoen voor de overwinning, maar dat is niet gelukt. We hadden Tony Martin nooit mogen laten wegrijden", aldus een ontgoochelde Van Avermaet.

  De Duitser vertrok volgens Van Avermaet op een ideaal moment. "Martin ging op een dood moment. Iedereen dacht dat de sprintersploegen een sprint gingen voorbereiden. We dachten ook dat Etixx-Quick Step de kaart Cavendish zou trekken. Maar dan vertrok Martin en zonder Quick Step waren er niet genoeg ploegen meer om het gat dicht te rijden."

  "Zelf wegrijden was heel moeilijk", zegt Van Avermaet. "Het was lastig vandaag, met veel rechte stukken op de kasseien en dan is het moeilijk om een gat te slaan."

  "Ik ben eigenlijk ook al gewoon blij dat ik het overleefd heb. Het was een heel hectische finale. Een paar keer heb ik geflirt met een valpartij. Je moet telkens risico's nemen om proberen voorin te blijven. En ik moest Tejay (Van Garderen) ook nog in de gaten houden. Dat is gelukkig wel gelukt. Maar ik had nadien zelf ook nog graag meegestreden om de zege."

  De sterke wedstrijd van de favorieten verbaasde onze landgenoot wel. "Froome was heel sterk op de kasseien vandaag. Hij heeft duidelijk zijn les geleerd van vorig jaar", eindigt Van Avermaet met een knipoog.