• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Wales: "We verdedigden als demonen"

  Bale maakte het de Belgische verdediging de hele avond lastig.

  Doelpuntenmaker Gareth Bale bezorgde de Rode Duivels gisteren in de 25e minuut een koude douche. "We speelden goed en vochten overal," zei de Welshman na afloop. Bondscoach Chris Coleman zag zijn spelers dan weer verdedigen "als demonen".

  Het is bijna 60 jaar geleden, van het WK van 1958, dat Wales zich nog eens kon plaatsen voor een groot toernooi. Door de overwinning tegen de Rode Duivels komt Wales alleen aan de leiding in groep B en ziet het er erg rooskleurig uit voor de ploeg van bondscoach Coleman.

  "Het was niet onze beste wedstrijd, maar we gaven niet op. Dat is onze reactie als we niet goed spelen: we offeren wat verbeelding op en zetten ons schrap als ploeg," vertelde Coleman na de partij.

  "Als we iets wilden bereiken, moesten we alles geven. We mochten ons niet inhouden. Dat leverde ons op wat we wilden. We verdedigden als demonen en ook de fans waren geweldig."

  Bale: "Beseffen waar we staan en ervan genieten"

  Gareth Bale kreeg in de slotfase van de wedstrijd af te rekenen met krampen. "Na 70 minuten was ik weg, leeg", vertelde hij aan Sky Sports. "De trainer zei dat we alles moesten geven en dat deden we ook. Nu kunnen we genieten van de zomer."

  De sterspeler van Real Madrid kan Wales voor het eerst sinds 1958 naar een groot toernooi leiden. "Het is moeilijk te beschrijven. We hebben ons goed voorbereid, speelden goed en vochten overal."

  "We beseffen waar we nu staan en we gaan ervan genieten. De kwalificatie is nog ver, maar we zullen er staan voor de volgende wedstrijd in september."