• home
 • video
 • pas verschenen

  Jelle Spruyt nu ook schaatscoach van Bart Swings

  Swings en Spruyt zullen nu ook in het schaatsen samenwerken.

  Jelle Spruyt volgt de Nederlander Rutger Tijssen op als schaatscoach bij het Team Stressless van Bart Swings. Spruyt was al aan de slag als skeelertrainer van Swings en de Belgische schaatser had uitdrukkelijk om zijn komst gevraagd. "Ik kijk uit naar volgend seizoen", zegt Swings.

  Jelle Spruyt was er begin vorig jaar op de Olympische Winterspelen van Sotsji al bij om Swings te ondersteunen. Na het vertrek van Tijssen had Swings uitdrukkelijk om de komst van Jelle Spruyt naar het schaatsteam gevraagd, om zich "wat meer thuis te voelen" in het team.

  "Ik kijk al uit naar volgend seizoen. De komst van Jelle en andere ontwikkelingen in het team ervaar ik als positief", reageert Swing tevreden.

  Ook kersvers schaatscoach Spruyt is enthousiast. "Nu beginnen we te werken richting de Spelen van 2018. Dit project is voor mij een echte uitdaging, wat ik weet dat Bart nog kan verbeteren."