• home
 • video
 • pas verschenen

  Wordt niet Wilmots, maar Weinzierl de nieuwe coach van Schalke?

  Wie leidt deze jongens volgend seizoen?

  Volgens Der Spiegel zit de kans er dik in dat Schalke zijn nieuwe coach gevonden heeft. De club heeft haar oog laten vallen op Markus Weinzierl, die het uitstekend doet met Augsburg. Marc Wilmots zou dus niet naar de Duitse club verkassen.

  Eind mei maakte Marc Wilmots op een persconferentie bekend dat Schalke hem benaderd had om volgend seizoen in dienst te treden als hoofdtrainer. Maar blijkbaar legt de Duitse eersteklasser niet al haar eieren in één mand, want volgens het gezaghebbende blad Der Spiegel staat Markus Weinzierl nog hoger op het verlanglijstje.

  Der Spiegel schrijft vandaag op zijn website dat Schalke met Weinzierl en zijn manager gesproken heeft en hem een contract voorgeschoteld heeft voor vier seizoenen. Weinzierl heeft bedenktijd gevraagd.

  De 40-jarige Weinzierl is één van de sensaties in het Duitse trainersgild. Afgelopen seizoen loodste hij Augsburg naar de vijfde plaats, wat de club een ticket oplevert voor de Europa League. Het bestuur beloonde hem met een contractverlenging tot 2019. Weinzierl bedong echter een optie om Augsburg te mogen verlaten bij een interessant bod.

  "Werk niet mee aan de speculaties"

  Schalke 04-manager Horst Heldt heeft voor het eerst gereageerd op de trainersspeculaties rond zijn club. "Namen ga ik niet noemen, maar we voeren momenteel wel gesprekken", zegt hij. "Die gesprekken vinden achter gesloten deuren plaats. Pas als er een akkoord is, zullen we dat melden. Aan alle speculaties in de media wil ik niet meewerken."