• home
 • video
 • pas verschenen

  Newcastle hoopt op betere tijden met McClaren

  Steve McClaren tekende voor drie jaar.

  Steve McClaren is de nieuwe coach van Newcastle. De Engelse club had gisteren afscheid genomen van John Carver, die zelf slechts vijf maanden aan het roer stond bij Newcastle. McClaren tekende er voor drie seizoenen.

  Newcastle heeft een erg tegenvallend seizoen achter de rug. Alan Pardew werd in januari aan de kant geschoven en met John Carver als hoofdcoach probeerde Newcastle het degradatiespook af te wenden.

  Dat lukte uiteindelijk wel, maar Carver werd toch op straat gezet. Newcastle heeft vandaag Steve McClaren aangesteld als zijn opvolger. De Britse coach tekende voor drie jaar, maar heeft ook een optie van liefst vijf extra seizoenen in zijn contract.

  McClaren heeft er net een mislukt avontuur bij Derby County opzitten. Hij probeerde met Derby promotie af te dwingen, maar Derby eindigde uiteindelijk pas 8e.

  McClaren krijgt bij Newcastle een nieuwe kans om zijn blazoen wat op te poetsen, want na zijn mislukte passage bij de Engelse nationale ploeg (Engeland plaatste zich niet voor het EK van 2008), was McClaren in eigen land wat in de vergeethoek geraakt.