• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Ploegmaats zeiden dat ze genoten hadden"

  Een jaar geleden viel Radja Nainggolan uit de WK-boot van de Rode Duivels, maar intussen is de Roma-speler zowat onmisbaar geworden op het Belgische middenveld. "Ik krijg nu wel lof, maar als het de volgende keer misschien minder gaat, heb je het omgekeerde verhaal", zegt Nainggolan aan Sporza.

  Radja Nainggolan werd zondag verkozen tot "Man van de match" na Frankrijk-België en kreeg veel complimentjes van alle waarnemers. Maar de AS Roma-middenvelder blijft rustig bij alle "Ninja"-gekte.

  "Nu krijg ik lof, maar als het de volgende keer misschien minder gaat, dan krijg je het omgekeerde verhaal", legt Nainggolan uit. "Het is gewoon belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de ploeg."

  Wat was de leukste reactie die Nainggolan zondag gekregen heeft? "Een paar ploegmaats zeiden dat ze van me genoten hadden", zegt Nainggolan. "Maar ik ben er eigenlijk niet echt mee bezig. Ik probeer goed te presteren en dat is gelukt."

  Zit Nainggolan, die niet naar het WK mocht, eigenlijk nog met revanchegevoelens? "Ik heb die niet-selectie moeilijk verteerd, maar dat is voorbij. We zijn bezig aan een nieuw hoofdstuk, waar ik deel van uitmaak."

  "Dat de bondscoach zegt dat ik nu meer discipline heb dan een jaar geleden? Ik ben altijd gedisciplineerd geweest. Ik begrijp dat het voor een trainer niet makkelijk is om bepaalde keuzes te maken."

  "Maar ik was er altijd van overtuigd dat spelers die het heel goed deden bij hun club, mee zouden gaan. Daarom vond ik dat ik die selectie verdiende. Maar dat is allemaal verleden tijd. We proberen de ploeg nu samen beter te maken."

  "Fellaini? Hij is belangrijk, maar we hebben genoeg kwaliteit"

  Wat verwacht Radja Nainggolan van de wedstrijd tegen Wales? "Ik denk dat Wales eveneens voor de overwinning zal spelen", zegt de middenvelder.

  "Als zij winnen, maken ze ook sneller kans op de kwalificatie. Misschien wordt het begin zeer gesloten, maar daarna zullen ze er ook wel uitkomen. Bale? Dat is een goeie speler, maar niet om er schrik van te hebben. Iedereen kent zijn kwaliteiten, maar je moet knokken om te winnen."

  Over de mogelijke afwezigheid van Marouane Fellaini: "Hij is heel belangrijk, want Marouane scoort erg makkelijk. Ik weet niet hoe ernstig zijn blessure is, maar dat kan opgevangen worden. We hebben genoeg kwaliteit."