• home
 • video
 • pas verschenen

  De Rode Duivels missen Fellaini tegen Wales

  Fellaini liet zich onderzoeken in het ziekenhuis.

  Marouane Fellaini zal er vrijdag niet bij zijn in het EK-voorrondeduel tegen Wales. De middenvelder moest vanochtend op training opnieuw afhaken door pijn aan zijn adductoren en bondscoach Marc Wilmots heeft laten weten dat hij de selectie verlaat.

  De Rode Duivels hebben vanochtend een laatste keer op Belgische bodem getraind voor ze om 18u naar Cardiff vertrekken. Nadat Fellaini de dinsdagtraining aan zich voorbij had laten gaan, verscheen hij nu wel op het trainingsveld en warmde hij mee op. Maar lang hield hij het niet vol.

  "Marouane is naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. We willen exact weten wat er scheelt", zei bondscoach Marc Wilmots vanochtend.

  Vanmiddag kwam er uitsluitsel: "Fellaini heeft een stressreactie aan zijn bekken. Hij geraakt niet speelklaar voor Wales en verlaat de selectie", zegt Wilmots.

  Fellaini was in de laatste drie interlands goed voor vijf doelpunten en groeide uit tot een van de absolute sterkhouders. "Er is maar één Marouane Fellaini in de wereld, hij is uniek. Als ik hem vraag om door een muur te gaan, doet hij dat. Als hij echter een scheurtje heeft, heeft het geen zin om hem te laten spelen", zei Wilmots vanochtend.

  Tweet van Marc Wilmots

  Wilmots: "Laatste match, iedereen moet nog even doorbijten"

  Naast Fellaini maakte ook Jason Denayer de oefensessie niet vol. De jonge verdediger heeft al een tijdje last van botoedeem, maar zijn aantreden vrijdag is niet in gevaar.

  "Jason heeft al een maandje last aan zijn enkel, die bij bepaalde bewegingen nog pijn doet. Het is de laatste match van het seizoen, iedereen moet nog even doorbijten", zegt Marc Wilmots.

  De Belgen hielden het woensdag overigens bij een lichte training, die vooral gericht was op offensieve automatismen.