• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Jason communiceerde zeer goed"

  Lombaerts: "6.000 Belgische fans maakten meeste indruk op mij."

  Niets dan glunderende Belgische gezichten na de 3-4 in Frankrijk. Toby Alderweireld vraagt wel om "de voeten op de grond te houden". En Nicolas Lombaerts benadrukt dat "een match 95 minuten duurt". Over Jason Denayer, de vervanger van Kompany centraal naast hem, had de verdediger van Zenit lovende woorden.

  Lombaerts had een gevoel van revanche op de Franse uitdrukking "les petits Belges". "Als kleine Belgen hebben we getoond dat we toch niet zo klein zijn in Frankrijk. We hebben aan de 6.000 meegereisde supporters kunnen tonen dat we een goeie ploeg hebben."

  Het had 1-4 kunnen zijn. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de laatste tien minuten. De organisatie was wat weg. Met een paar wissels is dat misschien begrijpelijk, maar het bewijst nog maar eens dat een wedstrijd 95 minuten duurt en dat je die 95 minuten scherp moet blijven."

  Lombaerts veroorzaakte een penalty op Giroud, een lachtertje zei hij. "Hij had mij vast. In een normale competitie wordt dat nooit gefloten. Dat is wellicht de lichtste penalty die ik ooit heb tegengekregen."

  Van zijn nieuwe compagnon centraal achteraan, Denayer, zag Lombaerts dat hij in de eerste minuten wat zenuwachtig was: "Maar dat is normaal, als je de eerste keer in de basis staat. Ik heb er wel niet veel van gemerkt. De samenwerking was goed, we waren goed op elkaar ingespeeld geraakt door de trainingen."

  "De communicatie liep  ook goed, verbaal en non-verbaal. De voelden elkaar goed aan. Als er iemand uit positie liep, werd die gecorrigeerd door de andere. Voor zijn jonge leeftijd doet hij dat zeer goed."

  Alderweireld: "Eindelijk gewonnen tegen topland"

  Collega-verdediger Toby Alderweireld stond ook nog even stil bij de twee late tegengoals: "Ik ben toch ook een klein beetje teleurgesteld. Maar als je de match bekijkt: 1-4 voorstaan in Frankrijk met heel goed voetbal. Dat is fantastisch. Het was genieten op het veld."

  "We mogen trots zijn, maar we moeten onze twee voeten op de grond houden. Het is maar één match. We mogen in Wales zeker niet zweven, want als we zelf een pandoering krijgen ziet de wereld er weer helemaal anders uit. We moeten gewoon ons niveau halen en dan maken we kans om te winnen."

  "Er was vooraf wat druk omdat we als nummer twee van de FIFA-lijst nog niet van een topland hadden gewonnen. Dat hebben we tegen Frankrijk rechtgezet."

  Ook op Alderweireld maakten de supporters het meeste indruk: "Drie ringen vol. 6.000 man. Ik hoop dat we hen een reisje naar Frankrijk kunnen aanbieden. Die afstand is doenbaarder dan Brazilië."