• home
 • video
 • pas verschenen

  Fiorentina gooit Montella buiten: "Geen vertrouwen meer"

  Einde verhaal voor Montella bij Fiorentina.

  Vincenzo Montella is niet langer de coach van Fiorentina. De Italiaanse club pikt het gedrag van Montella niet en zet de samenwerking stop. "We hadden meer van hem verwacht", zegt de club uit Firenze.

  Vincenzo Montella was drie seizoenen de trainer van Fiorentina. Met de Italiaanse club eindigde hij telkens vierde in de Serie A. Montella schopte het dit seizoen bovendien tot in de halve finales van de Europa League.

  Maar de Fiorentina-supporters konden zich niet altijd vinden in de aanpak van Montella en dat leidde geregeld tot conflicten. De Italiaanse coach rekende op zijn beurt dan weer af met het Fiorentina-bestuur, want Montella verweet hen een gebrek aan ambitie.

  Dat Montella ook nog eens lijkt te flirten met andere clubs, ligt zwaar op de maag van het Fiorentina-bestuur. De Italiaanse eersteklasser heeft zijn coach dan maar ontslagen.

  "Het gedrag van Montella doet ons besluiten dat hij niet bij deze club wil blijven", meldt Fiorentina. "Er is geen vertrouwen meer. We hadden meer van hem verwacht. Hij toont weinig respect voor een club die veel voor hem gedaan heeft."