• home
 • video
 • pas verschenen

  Collega's kiezen De Bruyne tot speler van het jaar in Duitsland

  Met dit schot trapte De Bruyne Wolfsburg voorbij Dortmund naar bekerwinst.

  Kevin De Bruyne is door zijn collega-voetballers gekozen tot speler van het jaar in de Bundesliga. In de traditionele poll van het vakblad Kicker ging de Rode Duivel Arjen Robben en Karim Bellarabi vooraf.

  Rode Duivel Kevin De Bruyne blijft de prijzen aan elkaar rijgen. Amper een week nadat hij met zijn club VfL Wolfsburg de DFB Pokal op zijn naam had geschreven, wint De Bruyne ook nog een individuele prijs.

  Uit een poll van het Duitse voetbaltijdschrift Kicker bij de spelers van de Bundesliga kwam de naam van Kevin De Bruyne het vaakst naar voren.

  183 profs brachten hun stem uit en de smaakmaker van VfL Wolfsburg kreeg maar liefst 52,5 procent van hun stemmen achter zijn naam.

  De nummer twee in de uitslag, toch niemand minder dan Arjen Robben (foto), moest genoegen nemen met 23,5 procent van de stemmen. Opkomend talent Karim Bellarabi van Bayer Leverkusen legde beslag op de derde plaats.

  Eerder deze week kreeg De Bruyne ook al een plaatsje in het Elftal van het Jaar van Kicker en werd hij in een poll van de Duitse voetbalbond DFB verkozen tot bekerheld van het seizoen.

  Bij de coaches viel de Zwitser Lucien Favre in de prijzen. Favre leidde Borussia Mönchengladbach, met Thorgan Hazard, naar een knappe derde plaats en bijbehorend ticket voor de Champions League.

  Tweets: