• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sagan: "Ik wil een persoonlijk gesprek met Tinkov over wat hij zei"

  Tinkov: "Bjarne Riis deed niets meer in de ploeg."

  Oleg Tinkov laat weer van zich horen met enkele controversiële uitspraken: "Peter Sagan rechtvaardigt zijn loon niet." In een adem haalt de Rus ook nog eens uit naar Bjarne Riis, die volgens hem niets deed. "Ik ben een goede vervanger voor Riis."

  Oleg Tinkov, de eigenaar van Tinkoff-Saxo, heeft een eigen blog op Cyclingnews.com. Daarin blikt hij vooruit naar de Giro. "Ik zal tijdens de eerste en de derde week in de volgauto zitten. Tactiek en de communicatie met de renners, dat laat ik over aan de ploegleiders, maar door mijn aanwezigheid zullen de renners beter presteren."

  Die goede prestatie, dat is voor Tinkov niet meer of minder dan de eindzege van Contador. "Er kan veel gebeuren natuurlijk, maar hij is de sterkste. Als hij tweede zou eindigen, zou dat een teleurstelling zijn voor mij. Er is niemand die hem kan bedreigen. We zullen Aru, Porte en Uran wel in de gaten houden, maar Contador is een klasse te sterk."

  In maart zette Tinkov Bjarne Riis op straat na tegenvallende resultaten. "Ik denk dat ik een goede vervanger ben voor Riis. Eigenlijk deed hij niet zo veel. Hij zat in de ploegauto en besliste over de tactiek, maar hield zich niet bezig met de voorbereiding van de renners. Ik wilde dat hij dat deed, maar het gebeurde niet."

  "Hij was eigenaar van de ploeg toen ik die kocht. Hij had daarna 18 maanden lang geen specifieke rol meer en was te duur om niets te doen. We stellen het nu al twee maanden zonder hem en het gaat goed. Als je iemand wegneemt en er verandert niets, was die persoon duidelijk overbodig."

  "Ik denk dat Sagan een deel van zichzelf is kwijtgeraakt"

  Wie volgens de excentrieke Rus ook te veel geld kost in verhouding met zijn resultaten, is Peter Sagan. "Hij rijdt de Ronde van Californië, ik zal hem vanuit Italië in de gaten houden. Hij is een moeilijk geval, ik denk dat hij een deel van zichzelf is kwijtgeraakt."

  "Het ligt niet aan de ploeg dat hij al maanden niets groots meer heeft gewonnen. Bij Cannondale won hij ook minder dan van hem verwacht werd. Er is maar een iemand die kan uitvissen wat er scheelt en er iets aan kan doen, en dat is Sagan zelf."

  "Eigenlijk ben ik degene die in de problemen zit, want ik betaal hem een smak geld terwijl hij niet presteert (lacht). Dat is niet goed. Ik hoop dat hij kan winnen in Californië. In de Ronde van Frankrijk zal hij Contador moeten helpen, daar verwachten we geen pak ritzeges van hem.

  Sagan: "Ik weet niet of extra druk van Tinkov helpt"

  Peter Sagan heeft tijdens een persconferentie in Californië gereageerd op de uitspraken van Tinkov. "Ik wil persoonlijk in gesprek gaan met Tinkov, ik wil dat gesprek niet voeren via de pers."

  "Ik weet niet of extra druk van Tinkov zou helpen. Ik rij voor mezelf en voor de ploeg, ik fiets omdat ik het graag doe. Sinds ik prof ben, heb ik elk jaar de Ronde van Californië gereden. Ik wil mijn best doen om ritten te winnen, voor mezelf en voor de ploeg. En ik wil plezier hebben."

  Sagan hoopt dat de Amerikaanse koers een goede start vormt voor het tweede deel van zijn seizoen. "In de maand sinds Parijs-Roubaix heb ik veel gerust en getraind. Nu begin ik hier op te bouwen naar de Ronde van Frankrijk. Ik denk dat het vanaf hier in stijgende lijn zal gaan."