• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ziedende Napoli-preses: "Platini kan niet eens een deftige ref sturen"

  Ref Svein Oddvar Moen was de gebeten hond.

  Dnipro sleepte in de halve finales van de Europa League een gelijkspel uit het vuur bij Napoli dankzij een buitenspelgoal. Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, was na afloop witheet van woede. "Heeft die scheidsrechter wel een diploma?", fulmineerde hij.

  Napoli werd tegen Dnipro tien minuten voor tijd koud gepakt. Bij de 1-1 van Seleznjov stonden liefst twee bezoekers duidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter kende het doelpunt toch toe. De flamboyante Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis was buiten zichzelf van woede na afloop.

  "Ik ben echt razend. Dat doelpunt was buitenspel. In de halve finales van de Europa League kun je het niet maken om zes officials te sturen die de wedstrijd niet aankunnen. Platini (UEFA-voorzitter, red) heeft een bedroevende indruk gemaakt. Daar zal hij toch eens over moeten nadenken in zijn bureautje in Nyon."

  "Misschien is Platini zijn tijd wel gekomen, misschien is het beter dat hij opstapt. Het is onaanvaardbaar om een competitie te organiseren als je niet eens in staat bent om een deftige scheidsrechter te sturen. De UEFA wil de Europa League belangrijk maken, maar het is een waardeloze competitie."

  "We worden niet graag voor de gek gehouden. Platini moet beter besturen. De toewijzing van de refs had beter gekund. Svein Oddvar Moen, wie is dat? Wie heeft al ooit van hem gehoord? Is hij belangrijk? Heeft hij wel een diploma?"

  "Ik kan mijn spelers niks verwijten. Zij hebben er alles aan gedaan. Als Dnipro de scheidsrechter aan zijn kant heeft, betekent dat dat Napoli iemand op de zenuwen werkt en dat Spanje en Sevilla de Europa League weer moet winnen. Zeg dat dan gewoon, dan doen wij niet meer mee."