• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen licentie voor Eendracht Aalst: "Dit komt hard aan"

  In de 1/16e finales van de beker speelde Eendracht Aalst tegen Club Brugge.

  In tegenstelling tot Seraing, White Star Brussel en Antwerp heeft het BAS Eendracht Aalst geen licentie gegeven voor tweede klasse. Tubeke wacht nog op een uitspraak.

  De vijf genoemde tweedeklassers hadden in eerste instantie van de Licentiecommissie van de Belgische bond geen licentie gekregen voor tweede volgend seizoen, maar de vijf trokken naar het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS).

  De voorbije dagen kregen Seraing, WS Brussel en Antwerp groen licht. Aalst moest zich gisteren nog een tweede keer voor het BAS gaan verantwoorden. De club kon blijkbaar niet de nodige garanties geven, kreeg een njet te horen en zakt onverbiddelijk naar derde klasse.

  Manager Yannick Van Aken stond TV OOST te woord: "Dit is heel hard aangekomen bij de club. Iedereen die Eendracht Aalst een warm hart toedraagt, wou dit niet. Wat de argumentatie van het BAS is? Dat weten we nog niet. Voor 15 mei krijgen we uitleg van het BAS."

  Er liggen twee opties op tafel: zakken naar derde of stoppen. "Vrijdag is er een bestuursvergadering als voorbereiding op de algemene vergadering. Daar zal bepaald worden welke koers we varen. Het heeft nu nog geen zin om kort na zo'n zwaar verdict al uitspraken te doen."

  En een fusie met Dender, dat ook geen licentie kreeg, is dat een mogelijkheid? "Daar zal ik zeker geen uitspraken over doen. Eendracht Aalst moet eerst naar zichzelf kijken. Wij moeten uitmaken wat kan en moeten onze eigen positie bepalen. Of een fusie op lange termijn aan de orde is, zal nog blijken."

  Interviews van TV OOST vanuit Aalst: