• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moeskroen behoudt zijn licentie voor eerste klasse

  Moeskroen speelt ook volgend seizoen in eerste klasse.

  Moeskroen speelt ook volgend seizoen in eerste klasse. De club mag zijn licentie gewoon behouden. Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) beslist. Het BAS heeft ondertussen wel weer een klacht van Cercle te pakken tegen de Pro League. Cercle vindt dat de organisatie van profclubs Moeskroen had moeten uitsluiten.

  Moeskroen had van de Licentiecommissie al een licentie gekregen voor volgend seizoen, maar Cercle Brugge, Lierse en de Pro League hadden hun vragen bij de betrouwbaarheid van het dossier. Zij tekenden bij het BAS beroep aan tegen de toekenning van de licentie voor Moeskroen.

  Niet geheel belangeloos, want als Moeskroen geen licentie zou krijgen, zou de club naar derde klasse zakken en was een van de clubs uit Play-off III (Lierse of Cercle Brugge) sowieso gered.

  Maar het BAS heeft nu geoordeeld dat er niets mis is met het dossier van Moeskroen, de club mag zijn licentie dus gewoon behouden. Dat betekent dat Cercle Brugge, de verliezer van Play-off III, definitief naar tweede klasse zakt. Lierse kan zich via de eindronde met tweedeklassers nog proberen te handhaven in eerste klasse.

  Cercle trekt naar het BAS tegen Pro League

  Cercle Brugge vecht voor zijn laatste kansen om alsnog in eerste klasse te blijven. De club startte een procedure op bij het BAS om Moeskroen uit de Pro League te krijgen.

  "Cercle tekent beroep aan tegen de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League van 28 april, waarbij de Pro League niet inging op de vraag van Cercle en Lierse om vast te stellen dat Moeskroen zichzelf heeft uitgesloten als lid van de Pro League." Volgens de reglementen van de Pro League mag een lid niet naar de burgerrechter trekken tegen een ander lid, wat Moeskroen wel deed.

  Cercle Brugge wil van het BAS bekomen dat ze de beslissing van de algemene vergadering van 28 april nietig verklaart en zodoende de Pro League verplicht om een nieuwe algemene vergadering samen te roepen. Die vergadering moet zich dan opnieuw over de zaak Moeskroen buigen. Het BAS heeft Moeskroen een licentie toegekend en zal en kan dus Moeskroen niet uitsluiten.