• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Decuyper: "Er moet een frisse en ambitieuze groep gemaakt worden"

  Decuyper: "We gooien het huidige bestuur niet zomaar overboord."

  Voor Antwerp is de hemel gisteren opgeklaard. De club heeft eindelijk zijn licentie voor tweede klasse beet en kan dus aan de toekomst beginnen te denken, met Patrick Decuyper als nieuwe sterke man. Antwerp zal wel afscheid nemen van secretaris Paul Bistiaux.

  De Antwerpse regionale zender ATV had vandaag een gesprek met een goedgemutste Patrick Decuyper, de nieuwe sterke man bij Antwerp. "We hebben heel lang moeten vechten, maar gisteren kwam eindelijk dat bevrijdende nieuws. Ik heb zeer goed geslapen", zegt Decuyper.

  Decuyper heeft de voorbije maanden miljoenen euro's geïnvesteerd om Antwerp in leven te houden. "Er is een akkoord met bijna alle schuldeisers, op de familie Mintjens na. Die schulden hebben we geborgd. We hopen de komende weken ook met de familie Mintjens tot een akkoord te komen. Ik heb het gevoel dat zij zeer Antwerp-minded zijn."

  En dan kan Decuyper ook aan het sportieve luik beginnen te denken: de zoektocht naar nieuwe spelers. "We willen het spelersbudget jaarlijks met 1 miljoen euro verhogen, om weer richting de top te gaan en om ervoor te zorgen dat de overgang naar eerste klasse gerealiseerd kan worden."

  "Dat zal jaarlijks gebeuren. Je kunt een ploeg niet kopen, maar je moet bouwen. We gaan dat stap per stap doen en gaan er dit jaar al werk van maken", legt Decuyper uit.

  En bij het bestuur: welke verschuivingen staan daar op til? "We gaan het huidige bestuur niet zomaar overboord gooien, maar het is duidelijk dat er een frisse en ambitieuze groep samengesteld moet worden om Antwerp de komende jaren mooie resultaten te bezorgen."

  Bistiaux stopt als secretaris: "Verjonging is nodig"

  De rol van Paul Bistiaux bij Antwerp is in elk geval uitgespeeld. Bistiaux, 23 jaar clubsecretaris, houdt het voor bekeken. "Ik word 64 jaar en er is een beetje mentale moeheid. Ik geloof ook in dynamiek. Het is verkeerd dat mensen te lang op hun post blijven. Deze club heeft een doorstart en verjonging nodig."

  Bistiaux heeft naar eigen zeggen "alles meegemaakt" bij Antwerp en zal nu gewoon plaatsnemen in de tribunes. "Er is een Amerikaanse spreuk: "Loved by few, hated by many and respected by all ("Geliefd door enkelen, gehaat door velen en gerespecteerd door iedereen")." Als men dat van mij zegt, dan is het goed geweest."