• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Michel Verschueren feliciteert jarige Mulder: "Ik bewonder hem"

  Jan Mulder in actie tijdens zijn carrière bij Anderlecht.

  Jan Mulder viert vandaag zijn 70e verjaardag. De Nederlander doet de laatste jaren vooral van zich spreken als analist en columnist, waardoor wel eens vergeten wordt dat hij zelf ook een aardig stukje kon voetballen. "Hij zit bij Anderlecht in de galerij van de allergrootsten", haalt Michel Verschueren herinneringen op aan de voetballer Jan Mulder.

  Voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren was conditietrainer bij paars-wit toen Jan Mulder in 1965 neerstreek op de club. "Hij kwam samen met Gerard Bergholtz. Dat was toen de grote ster van Feyenoord. Mulder was het "amateurke", maar is heel vlug doorgebroken", vertelt Verschueren.

  "Jan was een mooie en fysiek sterke atleet en beschikte ook over een geweldige traptechniek. Hij was een dynamische speler, hij kon ontploffen. In geen tijd werd hij een vaste waarde. Mulder was het prototype van de moderne spits. Op Anderlecht zit hij in de galerij van de allergrootsten."

  Tegenwoordig laat Mulder zich vooral opmerken als analist met een scherpe tong. "Hij is altijd een man geweest met visie en karakter, een man met een sterke persoonlijkheid", weet Verschueren. "Hij durfde zelfs met trainer Sinibaldi in de clinch te gaan. Het was geen gemakkelijke."

  "Ik heb altijd een goed contact gehouden met Jan. Ik heb hem vanochtend al gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Hij was daar zeer tevreden mee. Ik sta in bewondering voor hem, ik vind hem een zeer sympathiek man."

  "Vroeger was hij een heel goeie voetballer en nu oogst hij op andere vlakken veel succes, zoals met zijn tv-optredens. Maar hij kan ook schrijven. Ik heb al zijn boeken. Ik vind Jan Mulder een schitterend voorbeeld voor de voetbalwereld."

  Verschueren feliciteert Mulder op verzoek van sporza.be op Twitter:

  Retro: Jonge Jan Mulder over de match tegen Real Madrid

  Retro 1966: Portret van Jan Mulder

  Enkele doelpunten van Jan Mulder voor Anderlecht

  Retro: Camps op zoek naar...Jan Mulder