• home
 • video
 • pas verschenen

  De Kerpel: "Iedereen had er meer van verwacht"

  Voormalig bokser Freddy De Kerpel was een van de miljoenen mensen die zondagochtend voor de buis zat voor de kamp tussen Mayweather en Pacquiao. "Iedereen had er meer van verwacht", zegt De Kerpel.

  "Het was uiteraard een promostunt om deze wedstrijd de "Fight of the Century" te noemen. De kamp kwam zes jaar te laat. Nu was het spektakel niet buitengewoon. De hype was wel enorm, maar de wedstrijd was ontgoochelend. Iedereen had er meer van verwacht, ook ik", zegt De Kerpel aan Sporza.

  "Op het vlak van geld en belangstelling was dit natuurlijk wel de "fight of all times". Het is nog nooit gebeurd dat in een kleine gewichtsklasse zoveel geld te verdienen was. Die enorme belangstelling is uiteraard positief voor de bokssport."

  "Waar ik Mayweather plaats in de geschiedenis? Een aantal boksers schat ik zeker hoger in: Sugar Ray Robinson, Muhammad Ali, Marvin Hagler en Sugar Ray Leonard komen zeker voor hem. Hij heeft die concurrentie niet, maar je kunt ook maar de beste zijn van je tijd en dat is hij."

  "Als hij zijn laatste kamp wint, evenaart hij het record van Rocky Marciano (49-0). Die is ongeslagen gestopt. Mayweather kan dat zeker evenaren. Wie gaat hem bedreigen? Hij is heel moeilijk te stoppen."

  "Vergeet ook niet dat het voor hem tegen de linkshandige Pacquiao heel ingewikkeld was. Hij moest alles omgekeerd doen. Vergelijk het met een topvoetballer die linksvoetig is en die je verplicht om alles met zijn rechter te doen. Dat is toch altijd iets moeilijker."