• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel maakt wederoptreden in Tour de Yorkshire

  Kittel is fit genoeg voor zijn rentree.

  De Tour de Yorkshire, een nieuwe rittenkoers op Britse bodem, heeft een mooie naam aan zijn deelnemerslijst toegevoegd. Marcel Kittel zal er na meer dan twee maanden afwezigheid zijn rentree maken.

  Marcel Kittel (Giant-Alpecin) nam in het voorjaar enkel deel aan de Tour Down Under en de Ronde van Qatar. De resultaten van de Duitse spurtbom vielen tegen. "Een virus", was de oorzaak volgens zijn ploeg, die de Duitser twee maanden aan de kant hield.

  Maar Kittel zal dus weer op de fiets kruipen tijdens de Tour de Yorkshire, een nieuwe rittenkoers op Britse bodem van 1 tot 3 mei. "We moeten hem de mogelijkheid geven om koersritme op te doen", legt zijn ploeg uit.

  Naast Kittel zal ook Bradley Wiggins aan de start staan van de rittenkoers. De Brit zal er voor het eerst het truitje van de nieuwe Team Wiggins-ploeg dragen, als voorbereiding op zijn uurrecordpoging op 7 juni.