• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Hoeven niet naar concurrentie te kijken"

  Zdenek Stybar (l) en Niki Terpstra (m) zijn de kopmannen bij Etixx-Quick Step.

  Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant hoopt dat zijn team de Ronde van Vlaanderen al vroeg hard kan maken, nog voor de laatste lus met de Oude Kwaremont en de Paterberg. Zijn collega-manager bij Etixx-Quick Step Patrick Lefevere wil maar één ding: iemand van zijn ploeg op het podium.

  Bij Lotto-Soudal zijn ze er zondag vooral op gebrand om een gesloten finale te vermijden. "Ik hoop dat de koers openbreekt voor de laatste lus met de Oude Kwaremont en de Paterberg. Toen Jürgen Roelandts in 2013 op het podium stond, was dat ook het geval", weet manager Marc Sergeant.

  "We willen de koers eigenlijk voordien al hard maken, om de wedstrijd zo open te breken. Blijkbaar hebben te veel ploegen angst om hun kruit te vroeg te verschieten."

  "De Ronde van Vlaanderen is altijd iets speciaals, zeker voor een ploeg als de onze. Jürgen Roelandts (foto) is onze kopman. Het is niet de eerste keer dat hij hier rijdt. Hij kent het parcours door en door en dat is niet onbelangrijk in deze wedstrijd."

  Bij Etixx-Quick Step moeten ze het voor het eerst in jaren doen zonder hun trouwe kopman Tom Boonen. "Dat zal raar zijn", zegt manager Patrick Lefevere. "Maar ik ben geen negatief ingesteld mens. Wij hebben zonder meer een sterke ploeg, met acht sterke renners. Maar als je al hun zeges bundelt, kom je nog niet aan het palmares van Boonen."

  "Zondag is het de bedoeling dat wij de koers bepalen en niet omgekeerd. Zo koers ik al jaren en dat zal zo nog lange tijd blijven. Wij hoeven niet naar de concurrentie te kijken. Wie van onze ploeg wint, is niet belangrijk. Zolang er maar iemand van ons het zegegebaar maakt in Oudenaarde."