• home
 • video
 • pas verschenen

  De spelersbus van Fenerbahçe is beschoten

  De spelers en staf van Fenerbahçe bekomen van de schok.

  De spelers van Fenerbahçe zijn aan een drama ontsnapt. De spelers van de Turkse topclub waren na hun gewonnen wedstrijd bij Rizespor op weg naar de luchthaven toen hun spelersbus beschoten werd. De chauffeur werd zwaargewond afgevoerd.

  Fenerbahçe won vandaag met 1-5 bij Rizespor, maar op weg naar de luchthaven werd de spelersbus onder vuur genomen. Over de omstandigheden van het incident zijn nog weinig details bekend.

  Volgens de Turkse media werd de chauffeur van de bus meermaals geraakt. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met zware verwondingen.

  De spelers werden daarna met een gepantserd voertuig naar de luchthaven gebracht. "Ik kan niet geloven wat er ons net overkomen is", zegt verdediger Bekir Irtegün op Twitter. "Op de chauffeur na zijn we allemaal gezond en wel, maar ik begrijp niet hoe iemand op ons heeft kunnen schieten."

  Dirk Kuijt was geblesseerd en heeft het incident dus niet meegemaakt. "Ik stond te trillen op mijn benen toen ik het nieuws hoorde", zegt de Nederlander bij de NOS.