• home
 • video
 • pas verschenen

  De Rondes van Stijn Devolder: winnen of niet in top 20

  Stijn Devolder won de Ronde in 2008 en 2009

  Stijn Devolder is zondag de enige ex-winnaar aan de start van de Ronde. Herbeleef hier hoe het hem de voorbije jaren verging in Vlaanderens Mooiste, sinds zijn eerste Ronde-zege in 2008. Het valt op dat Devolder geen man voor ereplaatsen is. Als hij niet wint, vind je hem ook niet in de top 20 terug.

  2014 - Gefnuikt door valpartijen: 86e

  Stijn Devolder moest in de Ronde van 2014 (weer) de rol van meesterknecht voor Trek-kopman Fabian Cancellara opnemen, maar door twee valpartijen werd zijn bijdrage beperkt. Cancellara won uiteindelijk wel, Devolder werd 86e op net geen tien minuten.

  2013 - 58e na hard werk

  In 2013 had Stijn Devolder enkele keren pech in het eerste deel van de koers. Eenmaal weer bij het peloton reed hij zich leeg in dienst van Cancellara om de kopgroep binnen schot te houden. Dat plan lukte, want kopman Cancellara won. Devolder kwam zes minuten later als 58e binnengebold.

  2012 - De aankomst niet gehaald

  Stijn Devolder hoopte in 2012 bij de vrijbuitersploeg Vacansoleil weer toe te slaan, maar zijn koers was snel voorbij. Eerst werd hij opgehouden door een val van renners voor zich op de Paterberg. En in de afdaling viel hij zelf. Met veel pijn aan zijn elleboog gaf hij op.

  2011 - 55e na vroege inhaalrace

  Stijn Devolder leek in 2011 al vroeg in een verloren positie te zitten toen hij samen met Nick Nuyens na de Oude Kwaremont in een tweede peloton beland was.

  In zijn driekleur kon Devolder toch nog terug voorin raken, maar hij had zijn beste pijlen verschoten. Nuyens, die in zijn zog ook weer voorin raakte, won uiteindelijk. Devolder was voor de Muur opnieuw weggewaaid en kwam als 55e aan.

  2010 - 25e als luxehelper

  Devolder stond als titelverdediger te voet op de Koppenberg, maar kon nog terugkeren. Daarna beschermde hij als goeie ploegmaat de vlucht van zijn Quick Step-ploegmaat Tom Boonen met Cancellara. Die reed op de Muur Boonen nog uit het wiel. Devolder kwam in het peloton als 25e aan.

  2009 - Devolder volgt zichzelf op als winnaar

  Na een seizoensbegin vol pech profiteerde Devolder van de strijd tussen zijn Quick Step-ploegmaat Boonen en Filippo Pozzato. Devolder muisde weg op weg naar de Muur en reed daarop zijn kompanen uit het wiel.

  2008 - Eerste triomf van Devolder

  In de driekleur knalde Stijn Devolder op een kleine 30 kilometer voor de streep weg uit de kopgroep. Hij temde solo de Muur en hield daarna stand omdat de achtervolgers geen coalitie sloten.