• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong teammanager, werelduurrecord tandems en Steegmans triatleet

  Een foto uit de oude doos: Lance Armstrong (l) en Oleg Tinkov (r).

  1 april en dus mag u een lawine aan (flauwe) moppen verwachten. Oleg Tinkov, de steenrijke eigenaar van het Tinkoff-Saxo-wielerteam, bijt de spits af. Wielrenners Marcel Sieberg en Gert Steegmans volgen in zijn zog. Ook de Tour-organisatie deed zijn duit in het zakje.

  1 april 2015

  "Lance Armstrong is onze nieuwe manager"

  "Blij om aan te kondigen dat Lance Armstrong meneer Riis vervangt als manager", tweet Oleg Tinkov, eigenaar van het Tinkoff-Saxo-wielerteam.

  Bjarne Riis en Tinkoff-Saxo gingen vorige week uit mekaar. Lance Armstrong is levenslang geschorst voor zijn dopingverleden.

  Wereldrecord voor tandems

  Ook de Duitser Marcel Sieberg heeft gevoel voor humor. "Nu is het officieel. André Greipel en ik vallen het wereldrecord voor tandems aan", tweet de renner van Lotto-Soudal.

  "Een datum hebben we nog niet. Een plaats wel: het Duitse eiland Mallorca."

  Steegmans triatleet

  Frederik Van Lierde krijgt er een grote concurrent bij voor de Ironman van Hawaï. Wielrenner Gert Steegmans gaat zich toeleggen op de triatlonsport.

  Speciale trui voor rode lantaarn in de Tour

  Ook Tour-organisator ASO zit niet verlegen om een eenaprilgrap. Op de website van de Tour is een foto te zien van een nieuwe trui die vanaf deze zomer te zien zal zijn in het peloton, namelijk een grijze trui met een rode lantaarn op voor de laatste in het klassement.