• home
 • video
 • pas verschenen

  Refaelov: "Dubbele dekking op Hazard en De Bruyne"

  Lior Refaelov: "Gaan voor punt, hoop op overwinning."

  Israël leeft met veel twijfels toe naar de match tegen de Belgen. Wales heeft Refaelov en co zaterdag weer met de voeten op de grond gezet na de 9 op 9 in de EK-voorronde. 0-3 werd het in Haifa. "En België wordt nog moeilijker", klinkt het in koor. Barda hoopt dan weer op het veld te staan, "om te scoren tegen Thibaut, want dat is lang geleden".

  Lior Refaelov, de middenvelder van Club Brugge, is de bekendste "Belg" bij Israël: "België is wellicht de beste ploeg in de groep. We moeten hun sterke punten onschadelijk maken."

  "De Bruyne en Hazard zijn de gevaarlijkste spelers. Wellicht spelen ze op de twee flanken. We moeten hen proberen af te stoppen, soms zal dat zelfs met een dubbele dekking zijn."

  Refaelov wil niet te hoog van de toren blazen. "We gaan in het begin voor een punt, maar hopen voor de overwinning te kunnen spelen."

  Rami Gershon (foto) is verdediger bij AA Gent: "We moeten nu punten proberen te pakken waar we niet op gerekend hebben. We weten dat het nog moeilijker zal zijn, maar ons zelfvertrouwen is niet aangetast."

  Ook Tal Ben Haim, ex-Standard, nu Charlton, blijft er - zij het voorzichtig - in geloven: "België heeft topspelers. Maar je komt nooit het veld op voor een punt, je gaat altijd voor winst."

  Barda: "Lang geleden dat ik nog scoorde tegen Thibaut"

  Een oude bekende van de Belgen is Elyaniv Barda, die jaren het mooie weer maakte in de spits bij Genk. Nu topschutter Damari uitgevallen is, hoopt hij op speelminuten.

  Hij heeft daarvoor een extra reden: "Ik wil tegen mijn Belgische vrienden spelen en hoop te kunnen scoren tegen Thibaut. Het is lang geleden dat dat nog gebeurde, op training. Ik kijk echt uit naar de match om mijn vrienden terug te zien."

  De Bruyne en Courtois hebben geen geheimen voor Barda, die met de twee samenspeelde bij Genk. " Ik zal de coach alles wat hij wil weten over die twee vertellen."

  De nederlaag tegen Wales kwam hard aan: "Ik weet niet of het aan de druk lag, maar er werd in ons land heel wat verwacht van de nationale ploeg. Maar zo'n match als zaterdag kan nu eenmaal gebeuren in voetbal."