• home
 • video
 • pas verschenen

  Toektamisjeva pakt goud op WK kunstschaatsen

  Het is de eerste wereldtitel voor Elizaveta Toektamisjeva.

  Elizaveta Toektamisjeva heeft goud veroverd in de individuele proef op het WK kunstschaatsen in Shanghai. De 18-jarige Russin had een ruime voorsprong op haar landgenote Radionova en de Japanse Miyahara. Het was pas de tweede WK-deelname van Toektamisjeva.

  De zege van Toektamisjeva was overduidelijk. De Russische toonde zich de beste op zowel de korte als de vrije kür en werd door de jury beloond met 210,36 punten. De tweede plak ging naar de Japanse Satoko Miyahara (193,60) en de 16-jarige Russin Elena Radionova (191,47).

  Toektamisjeva nam maar pas voor de tweede keer deel aan een WK. Bij de vorige editie haalde ze het podium zelfs niet. Toen moest ze met een zware voetblessure ook verstek laten gaan voor de Winterspelen in Sotsji.

  Dit seizoen lijkt alles op wieltjes te lopen voor de kunstschaatsster. In december won ze de finale van de Grand Prix en begin dit jaar kroonde ze zich tot Europees kampioen in het Zweedse Stockholm.

  Toektamisjeva met Miyahara (l) en Radionova (r):