• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Ik speel graag samen met De Bruyne"

  De Rode Duivels kunnen zich zaterdag geen misstap veroorloven tegen Cyprus en dus ligt een groot deel van de druk weer op de schouders van Eden Hazard. "Ik wil beslissend zijn en dan zal iedereen tevreden zijn", zegt de Chelsea-speler. Nicolas Lombaerts hoopt dan weer op speelminuten achteraan. "Ik ben klaar om te spelen", zegt de verdediger.

  Eden Hazard op links en Kevin De Bruyne op rechts, dat wordt wellicht het strijdplan van bondscoach Marc Wilmots tegen Cyprus. "Ik hoop op de linkerflank te spelen en dat zal wel het geval zijn", weet Eden Hazard. "Ik probeer daar te doen wat ik goed doe bij Chelsea: scoren of laten scoren."

  Zal Hazard bij de Duivels wel voldoende vrijheid krijgen? "We praten er veel over", geeft Hazard mee. "De bondscoach ziet wat ik bij Chelsea doe en hij probeert de oplossingen te vinden om me in dezelfde vorm te krijgen. Hij probeert me vrijheid te geven, ook al hamert hij op de defensieve taken. Maar spelers zoals ik moeten offensief het verschil maken."

  Bij Wolfsburg krijgt Kevin De Bruyne diezelfde vrijheid. Zullen Hazard en De Bruyne mekaar niet voor de voeten lopen? "We hebben allebei graag de bal aan de voet", legt Hazard uit. "Kevin bewijst elke week zijn kwaliteiten bij Wolfsburg."

  "Maar we houden ervan om samen te spelen, echt waar. Hij begrijpt het spel en ik ook. Dat is gemakkelijk. Nu moeten we de juiste plaats vinden om ons allebei rendabel te krijgen en beter te zijn in elke match."

  Bij Chelsea lijkt Hazard wel een stuk efficiënter. "Misschien neem ik hier te weinig mijn verantwoordelijkheid", zegt Hazard. "Daar moeten we een oplossing voor vinden. Maar dat zal wel lukken. Ik wil beslissend zijn en dan zal iedereen tevreden zijn. Mijn laatste matchen bij de Duivels waren goed, maar de doelpunten ontbreken."

  Lombaerts: "Ik hoop dat ik zaterdag speel"

  Nicolas Lombaerts was deze week een beetje op de sukkel, maar lijkt fit genoeg om te spelen tegen Cyprus. "Ik voel me goed", zegt de Zenit-verdediger. "Ik denk dat mijn blessure achter de rug is en ik ben klaar om erin te vliegen."

  Bij Zenit, dat weliswaar een lange winterstop achter de rug heeft, kreeg Lombaerts de jongste weken weinig speelminuten. "Dat is niet mijn keuze", legt hij uit. "Ik had liever meer gespeeld, maar de ploeg speelde goed en de coach wou niet veranderen."

  Voelt Lombaerts zich klaar om bij de Duivels wel een hele match te spelen? "Daar ben ik zelf van overtuigd. Hopelijk mag ik spelen. Dan zal ik bewijzen dat het mogelijk is."

  Vandaag stond een tactische training op het programma. Is Lombaerts daar wijzer van geworden? "Dat zal iedereen zaterdag zien", klinkt het mysterieus. "Er kan nog veel veranderen. Misschien was mijn training vandaag slecht en verandert de coach nog, of net omgekeerd. Ik weet hoe het zit, jullie kunnen blijven raden."

  "Deschacht hoeft zichzelf niet te onderschatten"

  Olivier Deschacht werd deze week bij de selectie gehaald, maar de Anderlecht-verdediger, ook linksvoetig, liet verstaan dat hij niet op speelminuten rekent. "Lombaerts en Vertonghen zijn betere voetballers", zei Deschacht.

  Wat denkt Lombaerts van die uitspraak? "Olivier is een schitterende voetballer en dat was een mooi compliment, maar Olivier hoeft zichzelf zeker niet te onderschatten."