• home
 • video
 • pas verschenen

  Krijgen we nu ook in Brussel een Allianz Arena?

  Het nieuwe stadion in Brussel.

  Ghelamco/BAM zal naar alle waarschijnlijkheid de bouw van het nieuwe voetbalstadion in Brussel voor zijn rekening nemen, maar over de naam van het stadion is nog geen beslissing gevallen. Ghelamco bevestigt dat er gepraat wordt met Allianz, de Duitse verzekeraar die zijn naam al aan vijf stadions leent.

  Ghelamco leent zijn naam al aan het stadion van AA Gent. Een tweede Ghelamco Arena komt er wel zeker niet en dus ligt het dossier over de naamrechten van het stadion nog helemaal open. Ghelamco/BAM zal de rechten aan een externe partner verkopen.

  Allianz is alvast geïnteresseerd om zijn naam met het stadion in Brussel te verbinden. "Allianz is inderdaad een kandidaat", bevestigt Paul Gheysens, CEO van Ghelamco, in Het Nieuwsblad. "Maar er zijn nog kandidaten en de beslissing ligt niet alleen bij ons."

  "We gaan samen met alle partners - de stad Brussel, Anderlecht en de voetbalbond - samenzitten om tot een akkoord te komen. Ook wie precies wat toekomt van de opbrengst van de naamrechten, ligt nog niet helemaal vast."

  Allianz lijkt wel een streepje voor te hebben op de andere kandidaten, want de Duitse verzekeraar is sinds eind vorig jaar sponsor van Anderlecht. En RSCA zal het stadion dan weer huren.

  Allianz: 3 voetbalstadions en 2 rugbystadions

  Allianz is natuurlijk geen onbekende naam in de sportwereld. Vijf stadions hebben hun naam te danken aan het Duitse bedrijf. Bayern München en 1860 München (Allianz Arena), Nice (Allianz Riviera) en Palmeiras (Allianz Parque) vertegenwoordigen Allianz in het voetbal. In Londen (Allianz Park) en Sydney (Allianz Stadium) heeft Allianz de naamrechten op twee rugbystadions.

  München (Dui): Allianz Arena

  Nice (Fra): Allianz Riviera

  Palmeiras (Bra): Allianz Parque

  Sydney (Aus): Allianz Stadium

  Londen (Eng): Allianz Park

  Brussel: Allianz ???

  De mening van Michel Verschueren