• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan: "Zege is ook voor Lorenzo, onze vriend in de hemel"

  Ryan pakte weer uit met een aantal prachtige reddingen.

  Voor veel supporters en journalisten was Club-doelman Matt Ryan een van de absolute uitblinkers in de bekerfinale. "Voor dit soort momenten speel je voetbal", zei de Australiër na de match. Ook die andere uitblinker, Tom De Sutter, was door het dolle heen.

  Voor Ryan is de Beker van België al de tweede trofee van het nog jonge jaar. Eerder won hij ook al de Asian Cup met Australië.

  "Ik ben zo trots op dit team. Dit is de reden waarom je voetbal speelt: momenten die je nooit meer zal vergeten. En dat kan alleen door titels te winnen. Er waren veel kenteringen in deze match en uiteindelijk maakten de kleine dingen het verschil."

  De moeder van Ryan was speciaal uit Australië overgevlogen voor de finale. Gelukkig was haar trip niet voor niets. "Mijn moeder zit nog ergens in de tribunes", zei Ryan na de match. "Ik had haar uitgenodigd op het veld, maar ze is niet het type dat van de spotlights houdt. Ik ben gewoon blij dat ze hier is."

  Het interview met Ryan was al afgelopen, toen de sympathieke doelman op zijn stappen terugkeerde en Sporza-journalist Eddy Demarez vroeg of de camera nog draaide.

  "Ik wil onze vriend in de hemel, Lorenzo (Schoonbaert, de Club-fan die begin deze maand euthanasie pleegde omdat hij terminaal ziek was, red), het volgende zeggen: deze beker is voor jou en je familie."

  "Van vermoeidheid is na deze match geen sprake"

  Ook Tom De Sutter was opnieuw heel belangrijk voor Club Brugge, maar vreesde op het einde nog een doemscenario. "In de laatste minuten dacht ik dat er verlengingen zouden komen. Dan hadden we het moeilijk gekregen, want we waren al wat vermoeid. Uiteindelijk was de ontlading heel erg groot."

  "De late tegengoal deed veel pijn", trad Brandon Mechele De Sutter bij. "Maar winnen met zo'n prachtig laat doelpunt is schitterend. We laten de hoofdjes niet snel zakken bij Club Brugge en vechten voor elke bal. Dat hebben we vandaag opnieuw bewezen."

  "Van vermoeidheid is na deze match geen sprake meer. We hebben al een lange periode alleen aan voetbal kunnen denken. Nu is er even tijd om te vieren", besloot De Sutter.