• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren en Lierse doen goeie zaak

  Waasland-Beveren wint met 1-0 van Kortrijk.

  In de strijd om het behoud hebben Waasland-Beveren en Lierse allebei drie gouden punten behaald. Waasland-Beveren klopte Kortrijk, Lierse versloeg concurrent Cercle Brugge. Oostende won in Moeskroen.

  Lierse viel tegen concurrent Cercle Brugge al snel met zijn tienen, maar de rode lantaarn toonde zich erg weerbaar. Hassan en Kasmi gaven Lierse een dubbele bonus, de aansluitingstreffer van D'Haene viel te laat: 2-1.

  Waasland-Beveren heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Cercle Brugge. Het springt dankzij een 1-0-zege tegen Kortrijk van de 15e naar de 13e plaats. Maric schonk de thuisploeg de erg belangrijke driepunter.

  Moeskroen-Péruwelz, tot slot, blijft de nederlagen opstapelen. Tegen Oostende verloor het dankzij een laat doelpunt van Coulibaly al voor de achtste keer op rij.

  Klik in onderstaande tabel op een wedstrijd om een uitgebreid verslag en reacties te lezen.