• home
 • video
 • pas verschenen

  Kwartet vormt de nieuwe technische commissie van Barcelona

  Bordas, Braida, preses Bartomeu, Rexach en Mestre.

  Barcelona heeft de vervanger van Andoni Zubizarreta voorgesteld. Zubizarreta moest begin 2015 opstappen als technisch directeur en wordt opgevolgd door liefst vier leden van de nieuwe technische commissie.

  Begin januari werd Andoni Zubizarreta bij FC Barcelona aan de kant geschoven. De technisch directeur werd geslachtofferd voor zijn weinig succesvolle transferpolitiek van de afgelopen jaren.

  Barcelona wil de zaken de komende jaren anders aanpakken en heeft een technische commissie met vier leden aangesteld als opvolger. Het viertal dat nu de leiding heeft, bestaat uit Ariedo Braida, Carles Rexach, Jordi Mestre en Javier Bordas.

  Braida heeft zijn sporen verdiend bij AC Milan, waar hij in de jaren 80 een erg sterke generatie met onder meer Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard onder zijn hoede had. Rexach was in het seizoen 2001-2002 kort trainer bij de Catalanen. Mestre is dan weer de huidige vicevoorzitter en Bordas zat al in de directie.